ALIF BA TA

ALIF BA TA

11 February 2011

BARU TAHU KENAPA NAJIB "TAKUT" BERDEBAT DENGAN ANWAR~ heheh

KEBIJAKSANAAN BUKU JINGGA TERSERLAH..

KALAU LAH MEREKA MEMERINTAH NEGARA. UNTUNGLAH MEREKA.RAKYAT PUN UNTUNG JUGAK, JALAN MUDAH KE SYURGA.

ORANG YANG TAK BIJAK TAK NAMPAKLAH KEHEBATAN BUKU JINGGA. MARI AKU NAK TUNJUKKAN SEBAHAGIAN PENCAPAIAN AWAL MEREKA.

1. POLITIK

PAKATAN TELAH BERJAYA MELAKUKAN PEMBERSIHAN. PARTI YANG LEMAH DAN TAK BERDAYA, MISKIN SECARA PERLAHAN LAHAN DIKUBURKAN. PAS SEDANG MENGALAMI PROSES INI.
DI TENANG DAH BERHASIL, TAK LAMA LAGI DI MERLIMAU.
AKAN SAMPAI SATU MASA PAS BUBAR DAN AHLINYA AKAN DISERAP MASUK KE DALAM DAP DAN PKR.


2. EKONOMI

ISU PENYELEWENGAN MEMALI TELAH BERJAYA DITAMATKAN KERANA KEJAYAAN PAS 'MENUTUP SEGALA BUKTI DAN TANDA KUTIPAN DIJALANKAN'.

DUA TABUNG TELAH DIBUKA DENGAN JAYANYA. TABUNG DANA PENDIDIKAN PAS DAN TABUNG DUN TITI SERONG. TABUNG DUN TITI SERONG YANG MENGUMPUL JUTAAN RINGGIT TELAH ' DI NON AKTIFKAN' BAGI MENGELAKKAN SEBARANG PERTANYAAN.

3. SOSIAL

PULAU PINANG YANG MENJADI PUSAT PELAKSANAAN PERANCANGAN SOSIAL NAMPAKNYA CEMERLANG KERANA BERJAYA MENGHALAU DAN MENGHINA ORANG MELAYU ISLAM TANPA MASALAH.

PAS DAN PKR MEMAHAMI BAHAWA APA YANG DAP LAKUKAN ADALAH UNTUK KEBAIKAN BERSAMA MEREKA. DIPERCAYAI SELEPAS INI PULAU PINANG AKAN JADI REPUBLIK RAKYAT CINA DI MALAYSIA.

JADI DENGAN KEJAYAAN BUKU JINGGA ITU MAKA TIDAK HAIRANLAH DS NAJIB TAKUT BERDEBAT. RUPANYER DIA TAKUT MASANYER MEMBAZIR DAN TERBUANG. MASA KERJA NAK KENA DISELESAIKAN..

2 comments:

Anonymous said...

Assalamualaikum Nak saya terangkan apa dalam buku jinga sebenarnya sedara? Saya rasa tuan sendiri dah tahu cuma sengaja tidak mahu memperakui kehebatan buku jingga. Kenapalah ada orang yang masih mudah terpedaya. Hebat tuan mengetahui masa depan setiap selok belok yang akan berlaku. 1 Malaysia. Himpunan Menjerit-jerit di jom heboh boleh bagaimana himpunan bagi menegakkan kebenaran di tegah sehabis - habisan oleh BN. NAMPAK? tuan tak nampak apa kehebatan seorang Tokoh seperti Anwar Ibrahim yang digeruni oleh Luar negara tetapi dibenci oleh segelintir orang senegara denganya sendiri.

Anonymous said...

Berapa bayaran tuan dpt buat blog ney nti inform saya erkk...saya suka wat aib org tahap setan....